Afstuderen bij e-dynamics

Na een aantal jaar voltijd Bedrijfskundige Informatica (BI) gestudeerd te hebben werd het tijd om dit af te ronden met een afstudeer stage. Via de website van de Hogeschool Rotterdam kwam ik een interessante afstudeeropdracht tegen van het bedrijf e-dynamics B.V.

In een aantal gesprekken met het management hebben we de afstudeeropdracht vastgesteld en gespecificeerd: het testproces verbeteren (lees: structureren) om zodoende de kwaliteit van de software producten te verhogen.

Na een aantal weken actief te zijn geweest in de organisatie bleek dit een ideale omgeving voor mij om af te studeren: Naast veel vrijheid en een informele werksfeer blijkt dat de communicatielijnen kort zijn. Dit uit zich in een goede begeleiding binnen de organisatie waarbij de afstudeerbegeleider goed bereikbaar is.

De samenwerking met mijn collega’s is ronduit uitstekend te noemen. Ze zijn altijd beschikbaar als er hulp nodig is bij vraagstukken en problemen; daarnaast is het team van collega’s en de organisatie vrij jong, wat ik persoonlijk erg prettig vind.

Op basis van vijf maanden afstudeer stage kan ik het volgende concluderen:

  • Werksfeer: informeel en veel vrijheid (om jezelf te ontwikkelen).
  • Organisatie: jong en ideaal voor studenten op IT-gebied.
  • Collega’s: jong en hoog opgeleid.

Resultaat afstudeerstage (toegoevoegd op 3 januari 2011)
In september 2010 heb ik mijn afstudeerpresentatie gegeven. De presentatie en de bijbehorende scriptie zijn uiteindelijk met een 8 beoordeeld. Een fantastisch resultaat!

Uiteindelijk heb ik na het afronden van mijn afstudeerstage nog een aantal maanden als functioneel ontwerper en tester bij e-dynamics gewerkt.

Begin 2011 ben ik begonnen bij een andere organisatie in de ICT-branche, waar ik een aantal taken binnen de afdeling Service Management heb gekregen. Dit weblog is dan logischerwijs ook het laatste weblog dat van mij verschijnt.

Als laatste wil ik e-dynamics (en in het bijzonder Jurriaan Balleur) en de hogeschool Rotterdam bedanken voor de begeleiding tijdens mijn afstudeerstage!

Door: Wim Oosterwijk

Software & Design

"Op tijd én binnen budget van ontwerp naar applicatie"  • Analyse
  • Ontwerp
  • Software
  • Support