Asynchroon data verwerken in een webapplicatie

Meer over gateway's?

Een webapplicatie ontwerpen en opzetten is vaak geen probleem voor een beetje IT-er. Maar op het moment dat de klant vraagt hoe hij z'n 12.388 records met klantgegevens en 72.788 contactpersonen in het systeem moet invoeren kunt u het antwoord zelf invullen. Neem daar de aanvullende eis dat er dagelijks tussen de 15.000 en 25.000 transacties worden gedaan op betreffende gegevens heeft u een goed beeld van het probleem.

Webapplicaties zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van budgetten worden oplossingen voor problemen uitgebreider en complexer, dit betekent zeker niet dat deze oplossingen per definitie (kwalitatief) beter zijn.

In de door ons toegepaste ontwikkelmethoden is de afhankelijkheid van technisch geavanceerde oplossingen en budgetten los gelaten.

Wij maken complete front-end websites en applicaties die gebruik maken van asynchrone verwerking door middel van het doorzetten van transacties met behulp van webservices naar Gateway's¹ die de transactie verder, buiten het zicht van de gebruiker, afhandelen.

Op deze manier kunnen er grote aantallen transacties worden aangeboden aan de backend applicatie waarbij de gebruiker geen last heeft van deze verwerking. Hiervoor moet rekening worden gehouden met het objectmodel van de applicatie en de multiserver installatie, zodat meerdere losse instanties van de applicatieserver, onafhankelijk van elkaar, in één serveromgeving draaien. De gateway's worden dusdanig geconfigureerd dat deze grote aantallen berichten kunnen aannemen, vasthouden en verwerken.

Heeft u interesse in een dergelijke oplossing? Bel gerust met Vincent Egt voor meer informatie.

Door: Vincent Egt

¹ Gateway is een module, een op zichzelf staand en los opererend stuk programmatuur, die een taak uitvoert.

Software & Design

"Op tijd én binnen budget van ontwerp naar applicatie"  • Analyse
  • Ontwerp
  • Software
  • Support